Cafea Mabo – Ye Genet, Ethiopia – 250g

65,00 lei

Origin Ethiopia
Region Guji
Washing station Ye Genet
Fermentation Natural
Variety Mixed Heirloom
Altitude 1950 – 2250m
Cupping score 88
Cupping notes Lemon | Rose hips | Orange | Tea like finish

Tsegaye Hagos s-a născut în Woreda Atsbi Wonberta, Woreda fiind un district din Etiopia, între celebrele biserici tăiate cu stânci din Tigray. Tigray, unul din cele nouă state ale Etiopiei, se găsește în nordul uscat și ars care se învecinează cu Eritrea. Cafeaua a avut un rol important în viața timpurie a orașului Tsegaye. La vârsta de 18 ani, el imigrează în Sudan pentru că situația politică din Etiopia era instabilă. După 15 ani în Sudan, Tsegaye se întoarce la locul său de naștere. După ce a vizitat Guji, el consideră că trebuie să lovească în districtul Kercha, zona Guji. Kercha este o zonă care se învecinează cu fructuoasa woreda ”Gedeb” a lui Gedeo. La doar 10 ani de la începerea carierei sale în industria cafelei, Tsgaye își deschide propria stație de spălat în Kercha, Sasaba, iar succesul acestei stații de spălat deschide drumul spre nou – Ye Genet.

Doar 1 rămase în stoc

Descriere

MABÓ Coffee Roasters is the home of Bogdan Georgescu, the 2019 World Coffee Roasting Vice-Champion. Quality first and nothing else!