Cafea Mabo – Irmãs Pereira, Brazilia (pulped natural) – 250g

45,00 lei

Origine Brazil
Regiune Carmo de Minas
Producator Fazenda Irmãs Pereira
Fermentatie Pulped Natural
Varietate Yellow Bourbon
Altitudine 1300m
Scor de degustare 85 in Nota SCA
Anul recoltei 2019
Note Cupping Hazelnut | Brown sugar | Almond | Medium citric acidity | High sweetness | Nutty finish
Profil de prajire OMNI (potrivit pentru espresso | filtru)
Perioada de repaus Filtru 7 zile | Espresso 14 zile
Prajit de Bogdan Georgescu – Campion National al Romaniei si Vice-Campion Mondial
Prajit cu PROBAT P5

Cu speranța unei vieți mai bune, Antonio Andrade Pereira Filho și Maria da Conceicao Costa Pereira au decis să investească în ferma lor de 90 de acri din orașul Carmo de Minas, Minas Gerais (Brazilia). În 1971 au plantat primele răsaduri de cafea într-un oraș unde producția de cafea era în creștere. Cafeaua produsă de Fazenda Irmas Pereira este arabică și are mai multe soiuri ca Acaia, Red Bourbon, Yellow Bourbon, Yellow și Red Catuai, Yellow și Red Catucai și Novo Mundo. Cea mai bună calitate se regăsește la Yellow și Red Bourbon și după aceea la cafelele tulpinii galbene. Cu o aromă uimitoare și un gust distinct, aroma sa variază de la fructe citrice până la ciocolată dulce amăruie. Pentru aceste cafele se folosește un procedeu natural din care rezultă un gust mai aromat, omogen și curat. Fazenda Irmas-Pereira este cunoscută și recunoscută la nivel internațional pentru cafelele lor de înaltă calitate, care au câștigat deja numeroase premii pentru cafele de specialitate, cum ar fi Cup Of Excellence BSCA (Brazilia Specialty Coffee Asociation), Premiul pentru Cafeaua Espresso Ernesto Illy de calitate pentru Illycaffee și Competiția de Cafele de calitate ale Minas Emater – MG (Asistență Tehnică și Extindere Rurală a Minas Gerais). Micro-regiunea Carmo de Minas, cu terenuri fertile și accidentate are plantații de cafea splendid cultivate la altitudini mari, care variază între 900 și 1500 de metri. Deși predomină vremea însorită, temperaturile sunt blânde, iar precipitațiile sunt distribuite uniform pe parcursul anului. Cafeaua din această regiune este cunoscută pentru întregul său corp și aciditatea medie-înaltă. Economia regiunii se bazează pe agricultură, iar cafeaua este responsabilă pentru asigurarea a mai mult de jumătate din venituri și locuri de muncă.

În stoc

Descriere

MABÓ Coffee Roasters is the home of Bogdan Georgescu, the 2019 World Coffee Roasting Vice-Champion. Quality first and nothing else!