Cafea Mabo – Inga Aponte, Columbia (washed) – 250g

49,50 lei 40,00 lei

Inga Aponte, Colombia
Origine Colombia
Regiune Nariño
Producator Câteva ferme mici din comunitatea indigena Inga Aponte
Fermentatie Spalata
Varietate Caturra
Altitudine 2150 m
Scor de degustare 87 in Nota SCA
Anul recoltei 2019
Note Cupping Lime |Cacao | Berry |Apple | Tropical fruit | High malic acidity | Medium creamy body |High sweetness
Profil de prajire OMNI (potrivit pentru espresso | filtru)
Perioada de repaus Filtru 7 zile | Espresso 14 zile
Prajit de Bogdan Georgescu – Campion National al Romaniei si Vice-Campion Mondial
Prajit cu PROBAT P5

Comunitatea Inga sunt descendenții vechilor și foarte cunoscuților incași prehispanici, ei obișnuiau să trăiască în vârful munților din Los Andes din Peru, descendenți ai războinicilor nomazi pentru armata imperiului Inca. De curând, datorită mediului de creștere ideal, ei au început să cultive cafea, acest lucru datorându-se faptului că acest tip de cafea de la Inga Aponte este cultivată în medie la 2150 metri deasupra nivelului mării. De asemenea, crește într-o zonă care este aproape de vulcanul Galeras, care varsă constant cenușă bogată în nutrienți, acest lucru oferind o nuanță specială amestecului. Sperăm ca cei care cumpără de la noi să sprijine acest produs de înaltă calitate, care este crescut de oameni care au cu adevărat nevoie de sprijin. După ce au fugit din acea zonă în timpul războiului, abia în anii ’90 au revenit la locurile de origine și s-au adunat pentru a face acorduri cu guvernul. Solul pentru comunitate a fost acordat în cadrul programului de teritorii protejate. Acest lucru este dat împreună cu inițiativele comunitare de generare a proceselor de educație etno-educativă, împreună cu noi forme de producție agricolă. Cu toate acestea, de-a lungul acestui deceniu, au avut probleme cu grupurile de traficanții și grupările paramilitare, ceea ce face dificilă relocarea lor. Din fericire pentru ei, acum generațiile următoare se schimbă, acum este o zonă liberă fără alte influențe, culturile ilegale au fost eradicate, ceea ce dă loc unei noi culturi: cafeaua! Fermierii din Inga Aponte iau miezul cireșelor și îi fermentează pergamentul timp de 24 de ore. Alții fermentează cireșele timp de 8 ore, apoi pulpele, și continuă fermentarea pentru încă 16 ore. Pergamentul este întotdeauna spălat și apoi așezat pe Paceras – paturi ridicate – care au acoperișuri din plastic sau staniu pentru a proteja pergamentul de ploaie. Timpul de uscare variază între 10 – 15 zile – în funcție de condițiile meteorologice. Această cotație combinată cu cenușa bogată în nutrienți a vulcanului Galeras oferă o cafea excepțional de complexă și dulce.

Descriere

MABÓ Coffee Roasters is the home of Bogdan Georgescu, the 2019 World Coffee Roasting Vice-Champion. Quality first and nothing else!