Cafea Mabo – Ambela, Ethiopia (washed) – 250g

55,00 lei

Origine Ethiopia
Regiune Binitu Ambela district, Guji
Statia de spalare Ambela
Fermentatie Spalata
Varietate Mixed Heirloom
Altitudine 1900 – 1980m
Scor degustare 87 in Nota SCA
Anul recoltei 2019
Note Cupping Peach | Raspberry | Black Currant | Sweet Lemon | Floral | Green Tea
Profil de prajire OMNI (potrivit pentru espresso | filtru)
Perioada de repaus Filtru 7 zile | Espresso 14 zile
Prajit de Bogdan Georgescu – Campion National al Romaniei si Vice-Campion Mondial
Prajit cu PROBAT P5

Stația de spălare Ambela oferă un venit pentru cei 6000 de mici întreprinzători care locuiesc în districtul Binitu Ambela, zona Guji. În noiembrie, fermierii încep cu recoltarea cireșelor coapte și livrarea lor la stația de spălare Ambela. Acolo, loturile de cafea sunt spălate cu apă de râu, folosind o mașină Agard, aceștia nefolosind un remover pentru îndepărtarea mucilagiilor. Apoi, cafeaua este fermentată 36-48 de ore într-unul din cele 14 rezervoare de fermentare, completând aciditatea găsită. După aceea, cafeaua spălată se usucă pe paturile crescute timp de 10 zile, apoi se pune pe mesele de uscare timp de 21 de zile. În acest moment, sunt gata să fie livrate în orașul Yirgacheffe, unde ei continuă procesarea loturilor naturale. După sezonul cafelei, micii întreprinzători plantează culturi precum porumb și banane, care susțin viața micilor întreprinzători atunci când cafeaua este în afara sezonului.

În stoc

Descriere

MABÓ Coffee Roasters is the home of Bogdan Georgescu, the 2019 World Coffee Roasting Vice-Champion. Quality first and nothing else!