10 ani de Teo’s Cafe

Ce sunt 10 ani pe scara timpului? O boabă de cafea într-o plantație de sute de hectare din Peru sau Brazilia. Un grăunte de nisip pe o plajă de zeci de kilometri. Un atom, o firimitură, un fir de praf de stele purtat prin toată galaxia. Pentru noi 10 ani înseamnă însă mult mai mult. Înseamnă nopți nedormite, multă muncă, multe provocări. Dar, în același timp, acești 10 ani ne-au adus și multe satisfacții. Multe momente în care am refuzat să ne dăm bătuți. Ne-au învățat multe lucruri. Ne-au arătat faptul că, atunci când crezi îndeajuns de tare în puterea visului tău, nimeni și nimic nu îți poate sta împotrivă. De fiecare dată când am căzut, am avut puterea de a ne ridica datorită vouă. Da, așa este: datorită vouă, oamenilor care ne-au susținut și care ne susțin în continuare. De fiecare dată când am fost fericiți în acești 10 ani, a fost tot datorită vouă. Iar dacă am adus un zâmbet în viața voastră prin tot ceea ce noi am făcut, fie și preț de o secundă, acest lucru înseamnă că nimic nu a fost în van. Toate aceste lucruri pe care le-am primit de la voi ne-au motivat foarte mult în a-i ajuta și pe alții. Dorim să contribuim și să îi ajutăm pe toți cei care vor să intre în acest domeniu plin de satisfacții și provocări, dar care poate că se tem că nu știu de unde să înceapă și nu știu ce să facă pentru …

Primiți cu vești bune și cafea?

O perioadă ca diminețile fără cafea Dacă ne spunea cineva anul trecut că în primăvara lui 2020 vom avea închise Coffee Shop-urile și că vom sta izolați atâta amar de vreme, cu siguranță că am fi râs. Tare! Noi eram obișnuiți să zburdăm de colo-colo și să facem cafea după cafea, așa că nici prin gând nu ne trecea să ne oprim măcar pentru o clipă. Știți prea bine ce zicem aici, că doar nu suntem singurii care trec prin asta! Pandemia ne-a pus și pe noi într-o situație… hai să spunem că e ca diminețile fără cafea. Greu și inimaginabil, nu? Exact! Am stat departe de voi, am închis de tot unele dintre Coffee Shop-urile Teo’s Cafe, am renunțat la franciza de la Cluj-Napoca și am pus pe hold mai toate proiectele care trebuiau să se desfășoare în perioada asta. A fost nu greu, ci foarte greu! Recunoscători vouă Dar nu suntem aici ca să ne plângem, ci ca să găsim soluții! În plus, ne-a ajutat enorm faptul că voi ați continuat să comandați cafea și produse din shop-ul online, că v-ați implicat în campania pentru medici și că ne-ați ajutat să facem bine împreună. Și pentru asta vă suntem extrem de recunoscători și vă mulțumim din toată inima! Așa că în toată perioada asta, nu am stat degeaba! Mai mult, pe lângă onorarea de comenzi online pentru voi, am pus la punct în detaliu măsurile de siguranță pentru redeschidere. Așa că acum avem deschise 3 dintre Coffee Shop-urile …

Cine a bătut recordul mondial la cafea?

Toată lumea ne întreabă care este cea mai bună cafea. Iar noi răspundem de fiecare dată fix la fel: „Cea care îți place ție cel mai mult”. Și uite așa, oamenii se minunează, când află că „nu îi certăm” că își beau cafeaua altfel decât o bem noi. Tot ce îi rugăm, în schimb, este să fie deschiși și să încerce recomandările noastre în materie de cafea. Pentru că lumea e plină de „cea mai” și „cele mai” și toți încearcă să doboare record după record. Noi nu vrem să batem vreun record, dar le-am adunat pe toate cele confirmate de Cartea Recordurilor aici, pentru tine, ca să îți iei o nouă doză de informare, alături de o cafea bună, fix cum îți place ție! Cele mai cele recorduri în materie de cafea Cel mai mare eveniment de degustare de cafea a avut loc pe 7 septembrie 2019 și a adunat nu mai mult, nu mai puțin de 2133 de ruși pasionați de cafea. Au fost 300 de litri de cafea și 3 tipuri de cafea de specialitate. Nu s-a consemnat nimic despre vreun strop de votcă; Robert Dahl din Germania este omul care deține recordul pentru cea mai mare colecție de cafetiere: 27.390, mai exact. Asta da pasiune! Oare își face cafeaua în fiecare zi în altă cafetieră?; Cea mai mare cafenea din lume se găsește în Arabia Saudită și are 1050 de locuri. Acolo da provocare să găsești persoana cu care trebuie să te întâlnești!; Cea mai mare …

Ilinca Nazarie: 10 lucruri la care mă gândesc când spun Teo`s Cafe

Ei, dar ce este astăzi? Nu, nu e doar ziua lui Chuck Norris, e și ziua în care îți facem cunoștință cu primul om din cei 10 prieteni din campania noastră aniversară 10 ani de Teo`s Cafe. Așa că astăzi, ca Breaking News, ți-o prezentăm pe Ilinca Nazarie, această Chuck Norris a jurnalismului ieșean, una dintre cele mai vechi și mai fidele cliente Teo`s Cafe, dar și una dintre cele mai mari băutoare de cafea pe care le-am cunoscut. Despre Ilinca și munca ei de jurnalist vei afla mult mai multe luna aceasta, din interviurile cu ea și din colajele cu amintiri despre Teo`s Cafe. Până atunci, am rugat-o pe Ilinca să accepte provocarea #10deTeos și să ne spună 10 lucruri la care se gândește când spune Teo`s Cafe. Evident, la cât de vorbăreață este Ilinca și la câte amintiri am adunat împreună în toți acești ani, au ieșit 10 + 1 bonus. Și azi le împărtășim și cu tine! Nu uita că provocarea e deschisă tuturor, așa că poți să publici pe canalele tale propriile 10 lucruri la care te gândești când spui Teo`s Cafe, să ne dai de veste că ai acceptat #10deTeos challenge și noi suntem mai mult decât bucuroși să le distribuim la noi! Palmele lipite de pervaz, bărbia așezată pe mâini și clipele în care îmi așteptam cafeaua în Copou, semi-adormită. And that smeeeeeeeell…! Diminețile în care Ionela deschidea pe Ștefan și mă aștepta cu cafeaua gata, înainte de live-ul de la ora 8. Sau …

Câți bani am strâns împreună cu tine în campania Pink Winter?

Parcă mai ieri era 2 decembrie și anunțam campania Pink Winter. Știi tu, campania prin care la orice chai Pink Winter pe care îl cumpărai, doi lei se duceau către organizația Salvați Copiii: un leu de la noi, un leu de la tine. Și uite așa, împreună, făceam iarna mai roz copiilor. Nici măcar nu am apucat să facem mare tam-tam pe campania asta. Pentru că noi am tot sperat să vină iarna adevărată, cu zăpadă și toate cele și să implementăm toate ideile pe care le aveam în materie de promovare. Dar oamenii au reacționat imediat și ni s-au alăturat încă de la început. Toți voiau să se implice, să ajute, să facă o faptă bună, în timp ce savurau un Pink Winter delicios. Chiar dacă afară nu era chiar „winter”. Așa că am lăsat campania să curgă de la sine. Bine, aveam și toate elementele de succes (toate, mai puțin iarna care nu a mai venit, evident): aveam o cauză bună și o organizație de încredere pentru care strângeam banii, aveam un produs inedit și extrem de savuros, pe care nu aveai cum să nu-l îndrăgești și te aveam pe tine, clientul Teo`s Cafe, implicat, săritor, loial, deschis și mereu acolo atunci când îți propunem să facem lucruri bune împreună. Și pentru asta îți suntem extrem de recunoscători și îți mulțumim din inimă! Îți mulțumim pentru fiecare pahar de Pink Winter pe care l-ai cumpărat în cadrul campaniei noastre! Îți mulțumim pentru că ai încercat imediat acest produs …

Brew at home 101: Cum să îți prepari corect cafeaua la ibric?

Fiecare om a făcut măcar o dată-n viață o cafea la ibric. Dar ce ai zice dacă ți-am spune că acea cafea pe care toată lumea crede că știe cum se prepară se face de fapt… cu totul și cu totul altfel? Da, da, știm, tu așa ai preparat-o dintotdeauna! Așa cum ai învățat de la părinți și de la toți cei din jurul tău. Și totuși… cum se prepară corect o cafea cu adevărat bună la ibric? Pentru că pe cât de banal sună și pe cât de obișnuită pare pentru toată lumea, cafeaua la ibric trebuie să urmeze un proces special, ca să fie preparată corect și să îți ofere gustul și experiența pe care ți le dorești. Dar fii fără grijă, de asta suntem noi aici! Bine, aici adică pe Bulevardul Nicolae Iorga 51 C, la showroom-ul Teo`s Cafe Concept – Home & Office, acolo unde te așteptăm la următoarea ediție Brew at Home 101! Sâmbăta aceasta, pe 22 februarie, te așteptăm la un nou atelier, în care îți vom destăinui toate tainele cafelei la ibric: Cum a apărut cafeaua la ibric? Ce fel de cafea folosim pentru ibric? Care este cel mai potrivit ibric pentru cafea? Care este apa pe care trebuie să o folosim la prepararea cafelei? La ce temperatură trebuie să ajungă apa? În ce moment adăugăm cafeaua în apă? Cât trebuie să stea cafeaua pe foc? Cum amestecăm cafeaua la ibric? Cum turnăm cafeaua din ibric în ceașcă? Cum savurăm cafeaua la ibric? …

Din 19 februarie, ai Cafeaua Infinitului la Teo`s Cafe!

„Eu aș vrea să creez așa cum respir. Eu nu creez păsări, ci zboruri.” Asta spunea Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai mari artiști români din istorie și unul dintre artiștii noștri preferați, care continuă să ne inspire atât prin viața lui, dar mai ales prin operele de artă pe care le-a lăsat moștenire umanității. Și la fel ca Brâncuși, ne place și nouă să creăm așa cum respirăm. Să nu creăm doar cafea, ci experiența de a descoperi și de a savura gustul cafelei, energia pe care ne-o dă și zâmbetul pe care ni-l aduce, alături de acea stare de bine. De 10 ani de când există Teo`s Cafe, suntem atât de pasionați de arta cafelei, încât respirăm cafea și tot ce aduce ea bun în viața noastră: gust, aromă, energie, relaxare, amintiri, oameni. Și pentru că pe 19 februarie 2020 Constantin Brâncuși ar fi împlinit 144 de ani, am zis că este momentul perfect să îi aducem un omagiu, așa cum știm noi cel mai bine. Nu cu muzică sau rime, ci cu artă și cafea. Așa a luat naștere Cafeaua Infinitului, campania în care am creat acest sticker tematic, care să te însoțească în fiecare zi și să îți aducă acel strop de inspirație specific cafelei noastre și creativității lui Brâncuși. Îl găsești în orice Coffee Shop Teo`s Cafe din Iași și Cluj-Napoca, începând cu 19 februarie. Trebuie să îți mai aducem aminte să faci și tu artă, la rândul tău, în social media, cu stickerul și …

Ce ai pierdut, dacă nu ai fost la prima ediție Brew at Home 101

Ne-a plăcut atât de mult prima zi de februarie cu voi, încât nu ne mai dădeam duși acasă. E și normal! Când începem noi să povestim despre cafea… nu mai terminăm. Mai ales când găsim oameni pasionați și interesați, care vor să afle toate secretele și toate poveștile cafelei și care pun curioși întrebare după întrebare. Pe 1 februarie, am dat din casă doar primele secrete, pentru că atunci a avut loc prima lecție de Brew at Home, un atelier în care invităm oameni la Teo`s Cafe Concept – Home & Office și îi învățăm tot ce trebuie să știe despre cum să își prepare corect cafeaua acasă. Inițial, am zis că facem un eveniment de la 16:00 la 18:00, însă pentru că s-au înscris foarte mulți oameni, a trebuit să mai facem unul de la 13:00 la 15:00 și să oprim înscrierile. Fiți fără grijă, dacă nu ați prins acum un loc! Vor urma foarte multe ateliere de acest gen. Trebuie doar să urmăriți îndeaproape pagina de Facebook Teo`s Cafe și să vă înscrieți imediat ce anunțăm următorul eveniment! Până atunci, vă povestim cum a fost la prima ediție Brew at Home 101 și cu ce i-au încântat pe participanți Ionela Mihăilă, barista la Teo`s Cafe și Teofil Bozbiciu, co-fondatorul Teo`s Cafe! Cum a fost la prima ediție Brew at Home 101 Discuția a început, bineînțeles, după ce fiecare participant și-a primit cafeaua preferată din partea casei. Că doar nu poți să povestești despre cafea, fără să savurezi cu …