10 ani de Teo’s Cafe

Ce sunt 10 ani pe scara timpului? O boabă de cafea într-o plantație de sute de hectare din Peru sau Brazilia. Un grăunte de nisip pe o plajă de zeci de kilometri. Un atom, o firimitură, un fir de praf de stele purtat prin toată galaxia.

Pentru noi 10 ani înseamnă însă mult mai mult. Înseamnă nopți nedormite, multă muncă, multe provocări. Dar, în același timp, acești 10 ani ne-au adus și multe satisfacții. Multe momente în care am refuzat să ne dăm bătuți. Ne-au învățat multe lucruri. Ne-au arătat faptul că, atunci când crezi îndeajuns de tare în puterea visului tău, nimeni și nimic nu îți poate sta împotrivă.

De fiecare dată când am căzut, am avut puterea de a ne ridica datorită vouă. Da, așa este: datorită vouă, oamenilor care ne-au susținut și care ne susțin în continuare. De fiecare dată când am fost fericiți în acești 10 ani, a fost tot datorită vouă. Iar dacă am adus un zâmbet în viața voastră prin tot ceea ce noi am făcut, fie și preț de o secundă, acest lucru înseamnă că nimic nu a fost în van.

Toate aceste lucruri pe care le-am primit de la voi ne-au motivat foarte mult în a-i ajuta și pe alții. Dorim să contribuim și să îi ajutăm pe toți cei care vor să intre în acest domeniu plin de satisfacții și provocări, dar care poate că se tem că nu știu de unde să înceapă și nu știu ce să facă pentru a reuși. De aceea, am pus bazele unui concept, credem noi, destul de interesant: Teo’s Cafe Business.

În primul rând, acest concept a fost gândit, așa cum am afirmat mai sus, pentru a-i ajuta pe tinerii antreprenori care își doresc să își deschidă o cafenea să treacă mai ușor peste provocările care apar la fiecare pas atunci când se hotărăsc că e timpul să lucreze doar pentru ei și pentru visul lor, adică ceea ce îi pasionează sau motivează cu adevărat. Deoarece înțelegem foarte bine că este greu să te apuci de la zero de o afacere în domeniul HoReCa și că există o multitudine de obstacole care îți pot sta în cale, am gândit că un program prin care tu poți să preiei o franciză care are deja un „know-how” deja bine stabilit și este o prezență deja cunoscută pe piață, te poate ajuta foarte mult.

De aceea, prin acest program de francizare gândit de către noi, îi încurajăm pe tinerii din întreaga țară și le oferim puterea propriului nostru exemplu pentru a-i ajuta să ajungă în acel punct în care să se bucure de independența financiară pe care și-o doresc. De asemenea, încercăm să îi motivăm pe toți cei interesați în ceea ce privește începerea unei afaceri în domeniu, să contribuie atât la dezvoltarea afacerilor locale, cât și la educarea publicului în ceea ce privește prepararea corectă a cafelei și consumul unei cafele cu adevărat bune. Mai multe detalii despre programul de francizare poți găsi aici.

În al doilea rând, am gândit Teo’s Cafe Business și ca un program prin care putem să oferim și câteva servicii destul de interesante, concepte inovative și un alt mod de gândi și de a face afaceri. Dorim să ne implicăm activ în viața comunității din care facem parte, să lucrăm cu oameni dedicați și pasionați și, de ce nu, să creăm o întreagă rețea prin care toți cei pasionați de acest domeniu și, în special, de cafea, să știe că există soluții foarte interesante pentru ei într-un singur loc: Teo’s Cafe. Fie că este vorba de un workshop, de un teambuilding mai interesant sau de un eveniment la care simți nevoia să te bucuri de o cafea specială, poți vedea aici tot ceea ce noi oferim.

Așa cum am afirmat și de la început, au fost zece ani interesanți și plini de provocări. În toți acești ani, am încercat să ne creăm o identitate unică, dacă putem să folosim acest termen mai degrabă oximoronic. Am încercat să ne adaptăm cerințelor pieții și ale oamenilor care au avut și au încredere în continuare în noi. Însă, dintre toți acești zece ani, parcă acest 2020 a fost cel mai provocator dintre toți.

În situațiile dificile însă se văd adevăratele caractere. După cum ar spune englezii, „diamonds are forged under pressure”. În contextul pandemiei care ne-a dat peste cap viețile tuturor, domeniul în care activăm a fost cel mai grav afectat. A fost nevoie de multă pricepere și multă muncă să trecem peste tot ce a venit în valuri asupra noastră. De multe ori am crezut că suntem la capătul puterilor, dar de fiecare dată am reușit să trecem peste aceste lucruri, sperăm noi, cu succes.

Totuși, deși în acest an destul de neplăcut pentru toată lumea, a fost destul de greu să încercăm să inovăm, acest lucru nu ne-a tras înapoi, ci dimpotrivă. Mereu în avangarda domeniului în care activăm și dornici mai mereu să oferim un exemplu, am pus la cale un adevărat rebranding a tot ceea ce înseamnă Teo’s Cafe. Am făcut multe lucruri interesante, multe schimbări, credem noi, destul de inovative, pe care abia așteptăm să vi le arătăm. Vezi noul manual de branding aici.

Deși am fi vrut ca toate aceste schimbări să le descoperim împreună, de ziua noastră, alături de o cafea așa cum numai la Teo’s găsești, din păcate trebuie să facem acest lucru avându-vă în suflet și în inimă. Tot ceea ce putem spune sunt următoarele: fiți pe fază, pentru că, de ziua noastră, sperăm să vă facem și noi un cadou destul de plăcut.

Am început acest articol amintind de cifra 10. Cât o viață de om (mai mic, ce-i drept). Zece ani, să fim mai exacți, în care am muncit foarte mult să fim unde suntem azi. Zece ani plini de împliniri, succese, lacrimi și sudoare. Dacă însă am da timpul înapoi, cel mai probabil n-am schimba însă nimic. Pentru că la Teo’s Cafe nu dăm înapoi de la misiunea noastră: Să trezim orașul în fiecare zi.