Ce ai pierdut, dacă nu ai fost la prima ediție Brew at Home 101

Ne-a plăcut atât de mult prima zi de februarie cu voi, încât nu ne mai dădeam duși acasă. E și normal! Când începem noi să povestim despre cafea… nu mai terminăm. Mai ales când găsim oameni pasionați și interesați, care vor să afle toate secretele și toate poveștile cafelei și care pun curioși întrebare după întrebare.

Pe 1 februarie, am dat din casă doar primele secrete, pentru că atunci a avut loc prima lecție de Brew at Home, un atelier în care invităm oameni la Teo`s Cafe Concept – Home & Office și îi învățăm tot ce trebuie să știe despre cum să își prepare corect cafeaua acasă. Inițial, am zis că facem un eveniment de la 16:00 la 18:00, însă pentru că s-au înscris foarte mulți oameni, a trebuit să mai facem unul de la 13:00 la 15:00 și să oprim înscrierile. Fiți fără grijă, dacă nu ați prins acum un loc! Vor urma foarte multe ateliere de acest gen. Trebuie doar să urmăriți îndeaproape pagina de Facebook Teo`s Cafe și să vă înscrieți imediat ce anunțăm următorul eveniment!

Până atunci, vă povestim cum a fost la prima ediție Brew at Home 101 și cu ce i-au încântat pe participanți Ionela Mihăilă, barista la Teo`s Cafe și Teofil Bozbiciu, co-fondatorul Teo`s Cafe!

Cum a fost la prima ediție Brew at Home 101

Discuția a început, bineînțeles, după ce fiecare participant și-a primit cafeaua preferată din partea casei. Că doar nu poți să povestești despre cafea, fără să savurezi cu adevărat o cafea bună, nu? Și uite așa, am început să facem valuri. Cele trei valuri ale cafelei, mai exact, o mini-introducere în discursul plin de umor și de informații utile al Ionelei. Apoi, am făcut o excursie pe „centura boabei de cafea” și ne-am dat în „roata aromelor de cafea”, ca să aflăm care sunt cele mai bune zone din care provin boabele de cafea și cum influențează zona de proveniență gustul pe care noi îl savurăm apoi în ceașcă.

Am povestit despre diferențele dintre Arabica și Robusta, despre Single Origin și Blend, am demontat câteva mituri faimoase despre cafea și am stabilit cum putem deosebi o cafea de specialitate de una din comerț și, mai ales, care sunt diferențele majore dintre cele două.

Nu au lipsit nici discuțiile despre acele elemente pe care oamenii nu prea le iau în considerare, atunci când prepară o cafea acasă: apa de la robinet are clor și influențează negativ gustul apei, de aceea este indicat să folosiți fie apă plată îmbuteliată, fie un filtru pentru robinet; cafeaua trebuie măcinată cât de proaspăt se poate și depozitată într-un recipient etanș; ca să vă iasă o cafea bună, alegeți cafeaua potrivită pentru tipul de aparat la care vă preparați cafeaua. Și multe-multe altele!

Apoi au apărut în scenă vedetele. Altele decât Ionela și Teo, evident. Chemex și V60, metodele alternative de preparare a cafelei, care au făcut senzație la atelier. Cei prezenți au putut vedea cum se prepară pas cu pas fiecare metodă, iar unii dintre ei chiar au preparat singuri cafeaua. Au învățat cum se așază filtrul, de ce se umezește înainte, câtă cafea și câtă apă se pune, ce presupune procesul de blooming și cum se prepară cu atenție cafeaua, atât la Chemex, cât și la V60.

La final, am degustat din cafeaua preparată la cele două metode noi învățate și am mai dat o rundă de tips & tricks, așa, la o gură de cafea și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Ei, și dacă am început atelierul cu ceva din partea casei, am zis să îl încheiem la fel. Așa că le-am oferit participanților șansa să își achiziționeze produsele la un preț prietenos, că doar așa suntem și noi tot timpul.

Hai în showroom-ul Teo`s Cafe, să vorbim despre cafea!

Noi le mulțumim din inimă celor prezenți, pentru că și-au petrecut sâmbăta cu noi, râzând, învățând și cunoscând oameni noi. Sperăm să ducă informațiile mai departe și să revină pe la noi cu alți și alți prieteni, ca să facem cât mai mare comunitatea oamenilor pasionați de cafea și cunoscători de cafea bună.

Pe toți ceilalți vă așteptăm oricând la o cafea, la o demonstrație și la o discuție despre cele mai bune soluții de cafea pentru voi, fie că sunt pentru acasă, birou sau HoReCa. Ne găsiți în fiecare zi, de luni până vineri, de la 08:00 la 16:00, pe Bulevardul Nicolae Iorga 51C, la showroom-ul Teo`s Cafe! Ei, cu cine ne vedem săptămâna viitoare la cafea?

 

PS: Dacă vreți să trageți cu ochiul la ce s-a întâmplat sâmbătă, aveți un album foto pe pagina de Facebook a evenimentului!